Neural hírek logo

**Fűszeres kung pao csirke – otthoni változat**

Idén az a célom, hogy megtanuljam otthon elkészíteni a kedvenc elviteles ételeinket, és ez a Kung Pao csirke recept tökéletesen bevált! Ez a zamatos és fűszeres étel gyorsan elkészíthető, egészséges és garantáltan ízletes családi kedvenc lett. A Kung Pao Ji Ding eredeti nevével jelzi, hogy kockára vágott csirkéből, földimogyoróból és chilipepperből készül – én szívesen adok hozzá még kaliforniai paprikát és párolt rizzsel tálalom. Ez a tradicionális kínai étel Ding Baozhentől származik, aki a Kung Pao címet viselte a Qing-dinasztia idején. Bár néhány hozzávalóra specializált boltban lehet szükség, a recept minden otthoni szakács számára könnyen követhető. Ha szereted a kínai ízeket, próbáld ki a kesudiós csirkét vagy a narancsos csirkét is! A recepthez szükséges hozzávalók között szerepel a csirkemell, olaj, kaliforniai paprika, fokhagyma, gyömbér, szárított chili, szecsuáni borspor, szójaszószok, kínai főzőbor, ecet, barna cukor, keményítő, víz, szezámolaj, földimogyoró és újhagyma. A Kung Pao csirke elkészítéséhez először vágd fel a paprikát, aprítsd össze a fokhagymát és gyömbért, majd vágd kockára a csirkét. Forró olajban pirítsd meg a zöldségeket és a chiliket, majd tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben süsd meg a csirkét, majd készítsd el a szószt a fűszerekből. Végül egyesítsd az összes hozzávalót, add hozzá a földimogyorót és az újhagymát, és már tálalhatod is a párolt rizzsel! Tippek és helyettesítések: a csirkemell helyett használhatsz combfilét is, a szecsuáni borspor nélkül pedig pirospaprika-porral ízesítheted. Ha nem találsz kínai főzőbort, mirin vagy száraz sherry is megfelel, a kínai ecet helyett pedig balzsamecetet használhatsz. Bátran variálhatod a zöldségeket – brokkoli, káposzta vagy gomba is passzol hozzá. Ha szereted az ázsiai ízeket, mindenképp próbáld ki Mandy Wu "168 jobb, mint a rendelt kínai étel" című könyvét!
Google Hirdetés

### Kung Pao Csirke – Ízletes és Fűszeres Otthoni Változat

Ha szereted a kínai éttermek ízeit, de otthon szeretnéd elkészíteni őket, akkor a Kung Pao csirke tökéletes választás! Ez a savanykás, fűszeres étel gyorsan elkészíthető, teli ízekkel és egészségesebb, mint a rendelt változat. A Kung Pao Ji Ding, azaz „Kung Pao kockázott csirke” eredetileg kockára vágott csirkéből, földimogyoróból és chilipepperből készül, de sokak szerint friss paprika és párolt rizs is kiváló kiegészítő. A fogás a Qing-dinasztia idején élt Ding Baozhentől származik, aki a „Kung Pao” címet viselte. Bár néhány hozzávalóra specializált boltokban lehet szükség, a recept minden otthoni szakács számára könnyen követhető.

### Hozzávalók és Elkészítés

A Kung Pao csirke elkészítéséhez szükséged lesz csirkemellre, olajra (napraforgó, földimogyoró vagy olíva), piros paprikára, fokhagymára, gyömbérre, szárított chilire, szecsuani borsporra, világos és sötét szójaszószra, kínai főzőborra, kínai fekete ecetre, barna cukorra, keményítőre, vízre, szezámolajra, földimogyoróra és újhagymára. A csirkét kockázd fel, a paprikát vágd csíkokra, a fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, a szárított chiliket pedig vágd ketté és távolítsd el a magjait. Egy serpenyőben vagy wokban pirítsd meg a zöldségeket, majd tedd félre. Ugyanebben az edényben süsd meg a csirkét, majd készítsd el a szószt a fent említett hozzávalókból. Végül egyesítsd az összetevőket, add hozzá a földimogyorót és az újhagymát, majd tálald forrón rizzsel.

### Tippek és Változatok

A receptben leggyakrabban csirkemellet használnak, de más húsrészek is megfelelőek, ha kockára vághatók. Ha nem találsz szecsuani borsport, rendelhetsz online, vagy használj egész borsot és őröld meg. Enyhébb ízért kevesebbet, erősebb ízért többet adj hozzá. A szecsuani bors helyettesíthető erős paprika pehellyel, bár az eredeti ízvilág nélküle nem teljes. A kínai főzőbor helyett mirint vagy száraz sherry-t használhatsz, a fekete ecet pedig helyettesíthető balzsamecettel. A piros paprika mellett brokkolit, káposztát vagy gombát is adhatsz az ételhez, hogy még változatosabb legyen.

Ha szereted az ázsiai ízeket, érdemes lehet betekinteni a **168 Better Than Takeout Chinese Recipes** című könyvbe, amely tele van finom, otthon elkészíthető receptekkel. További ötletekért próbáld ki a kesudiós csirkét vagy a narancsos csirkét is!


Ez a cikk a Neural News AI (V1) verziójával készült.

Forrás: https://abeautifulmess.com/kung-pao-chicken/.

A képet Karolina Kołodziejczak készítette, mely az Unsplash-on található.

Hírdetés
Hírdetés

Neural hírek

Új tanulmány szerint a tengerszint emelkedése milliókat kényszerít majd elköltözésre a partmenti területekről, még 1,5 °C-os globális felmelegedés mellett is. A kutatók figyelmeztetnek: a jelenlegi
**Figyelmeztetés a mérgező vegyszerek "piszkos titkáról" a mezőgazdasági területeken** Az Egyesült Királyságban évente 3,5 millió tonna szennyvíziszap kerül a mezőgazdasági területekre, amelyben rákkeltő vegyszerek és
Az ausztrál kormány célja, hogy 2030-ig a vizek 30%-át erősen védetté tegye, de a jelenlegi tengeri parkok nagy része csak papíron létezik. A miniszter ambiciózus
**A migrénre a kóla és a sült krumpli segít? – de van egy bökkenő** Több millió embert érintő betegségről van szó, ami megváltoztathatja az életet.
Az Axiom Space Ax-4 küldetésének legénysége a Nemzetközi Űrállomásra. Balról jobbra: pilóta Shubhanshu Shukla, parancsnok Peggy Whitson, küldetésszakértő Sławosz Uznański és küldetésszakértő Kapu Tibor. A
Idén az a célom, hogy megtanuljam otthon elkészíteni a kedvenc elviteles ételeinket, és ez a Kung Pao csirke recept tökéletesen bevált! Ez a zamatos és
Google Hirdetés

Kertészet