### **Ah Jie Hokkien Mee – A Fiatalok Kemény Munkája Szingapúrban**
Teo Jun Jie és Soh Ren Jie, az **Ah Jie Hokkien Mee** nevű rákos tésztás bódé tulajdonosai, napi **14 órában dolgoznak**, heti hét napon át, hogy elismert helyi specialitásukat kínálhassák. A bódét 2023 augusztusában nyitották Szingapúr **Ang Mo Kio** negyedében, és már hűséges vendégközönséget sikerült kialakítaniuk. A tészta elkészítése látványos folyamat: Soh a forró wokban először tojást tesz bele, majd hozzáadja a tésztákat és a gazdag ízvilágú alaplét, végül pedig friss rákokat tesz rá. Teo fejezi be az ételt, amikor friss lime-ot, ropogós sertészsírt és fűszeres chili szószt ad hozzá.
### **A Visszaverődésből Született Üzlet**
Teo egy súlyos **hátprobléma** után döntött úgy, hogy saját vállalkozást indít. 2021-ben egy korábbi munkahelyén, amikor egy nehéz rákos vödröt emelt, hátfájás miatt kénytelen volt feladni a munkát. A felépülés alatt átgondolta karrierjét, és úgy döntött, hogy inkább saját ételbódét nyit, ahol szabadabban dolgozhat. Megkereste barátját, Soh-t, aki szintén tapasztalattal rendelkezik az élelmiszeriparban, és közösen elindították az **Ah Jie Hokkien Mee-t**.
### **Kemény Munka és Elkötelezettség**
A bódé menüjén **csak egy tétel** szerepel – a tökéletesre kidolgozott rákos tészta. A legnagyobb kihívást az alaplé elkészítése jelentette, amely hetekig tartott, amíg a megfelelő ízegyensúlyt elérték. A kemény munka meghozta gyümölcsét: egy rendszeres vendég, Kevin Soh, aki hetente jár a bódéhoz, szerint ez **Szingapúr egyik legjobb Hokkien Mee-je**. A csúcsidőben akár **300 adagot** is eladnak naponta, és a várakozási idő elérheti a **45 percet** is.
A fiatalok reggel 8-tól este 10-ig dolgoznak, és bár a munka kimerítő, Teo szerint: *”Ha megszokod, már nem is gondolsz rá kétszer.”* Az ázsiai **Z-generáció** egyre inkább az élelmiszeriparban próbálja ki magát, mivel alacsonyabb a belépési küszöb, és lehetőséget nyújt a kreativitásra. Teo és Soh is tervezi, hogy néhány év múlva kiszervezik a főzést, és inkább menedzseri szerepre helyezkednek át – vagy esetleg egy új vállalkozásba kezdenek.
Ez a cikk a Neural News AI (V1) verziójával készült.
Forrás: https://www.businessinsider.com/gen-z-prawn-noodle-stall-severe-back-injury-best-decision-2025-6.
A képet Ethan Hu készítette, mely az Unsplash-on található.