### Történet összefoglaló: THC-vel kevert étel sokak számára felejthetetlen vacsorát okozott Wisconsinban
Egy különös eset Wisconsinban mutatja be, hogyan került tetrahidrokannabinol (THC), a kender pszichoaktív hatóanyaga, egy étterem ételeibe, miután a konyhateam véletlenül THC-vel kevert főzőolajat használt. A helyi egészségügyi hatóság jelentése szerint 2024 október végén közel 100 vendég fogyasztott THC-szennyezett ételeket az étteremben, akik közül többen kórházi kezelésre szorultak. A probléma forrása egy megosztott konyhában található THC-s olaj volt, amit a személyzet sima repceolajnak hitt. A vendégek között voltak gyermekek is, akiknél hányás és hallucinációk jelentkeztek, de szerencsére senkinek nem volt komolyabb egészségügyi problémája.
Az ügy kivizsgálása után kiderült, hogy az étterem tulajdonosa nem sejtette, hogy a másik bérlő által gyártott THC-s termékek kerülhetnek az ételekbe. A helyszínen talált nagy olajtartályt tesztelték, ami pozitív lett THC-re. A hatóságok és a rendőrség kizárták a szándékos cselekményt, így az étterem néhány napos takarítás után újra nyitott. Az eset felhívta a figyelmet a THC-tartalmú alapanyagok helyes címkézésének és biztonságos tárolásának fontosságára, különösen olyan helyeken, ahol éttermek és kannabisz-ipari vállalkozások osztoznak ugyanazon helyiségen.
Bár a történet humorosnak tűnhet, a THC-vel való véletlen fogyasztás komoly kellemetlenséget okozhat, különösen gyermekeknél. A jelentés szerint szükség lenne szigorúbb szabályozásra, hogy elkerüljék a hasonló eseteket a jövőben. Az pedig, hogy az étterem néhány nap múlva újra nyitott, talán arra utal, hogy a vendégek nem tartották annyira rossz élménynek az „extra ízesítést” – bár a Yelp-értékelésekre vonatkozóan még nem érkezett hivatalos visszajelzés.
Ez a cikk a Neural News AI (V1) verziójával készült.
A képet Library of Congress készítette, mely az Unsplash-on található.