Google Hirdetés

**Kemény munka és siker: A szingapúri Hokkien Mee története**

Teo Jun Jie és Soh Ren Jie, a szingapúri Ah Jie Hokkien Mee ételkocsma tulajdonosai, napi 14 órát dolgoznak a friss tenger gyümölcseiből készült tésztájukért. A fiatal vállalkozók kemény munkával és szenvedéllyel építik álmaikat, miközben a hagyományos hokkien mee receptjüket tökélyre fejlesztették. Az étterem nyitása óta hűséges vendégkör gyűlt össze körülöttük, akik minden héten visszatérnek a friss nyersanyagokból készült ínyencfalatokért. A fiatal tulajdonosok története egy súlyos hátproblémával kezdődött, ami végül a siker útjára vezette őket. Teo Jun Jie egy korábbi munkahelyén sérült meg, de a kényszerpihenő alatt eldöntötte, hogy saját éttermet nyit. Barátjával, Soh Ren Jie-vel közösen megnyitották az Ah Jie Hokkien Mee ételkocsmát, ahol minden nap frissen készítik a tenger gyümölcseivel gazdagított tésztát. A vendégek szerint ez az egyik legjobb hokkien mee Szingapúrban. A fiatal generáció egyre inkább az élelmiszeriparban próbálja szerencséjét, és Teo és Soh is ennek a trendnek a részesei. Bár kemény a munka – napi 14 óra, hét nap egy héten –, a siker és a vendégek elégedettsége mindent ellensúlyoz. A tervük, hogy néhány év múlva kiszélesítsék a vállalkozásukat, esetleg más területeken is kipróbálják magukat. Addig azonban minden nap friss alaplevet készítenek, és aprólékosan figyelnek arra, hogy minden adag tökéletes legyen.

&NewLine; <p><p>&num;&num;&num; &ast;&ast;Ah Jie Hokkien Mee – A Fiatalok Kemény Munkája Szingapúrban&ast;&ast;<&sol;p><p>Teo Jun Jie és Soh Ren Jie&comma; az &ast;&ast;Ah Jie Hokkien Mee&ast;&ast; nev&udblac; rákos tésztás bódé tulajdonosai&comma; napi &ast;&ast;14 órában dolgoznak&ast;&ast;&comma; heti hét napon át&comma; hogy elismert helyi specialitásukat kínálhassák&period; A bódét 2023 augusztusában nyitották Szingapúr &ast;&ast;Ang Mo Kio&ast;&ast; negyedében&comma; és már h&udblac;séges vendégközönséget sikerült kialakítaniuk&period; A tészta elkészítése látványos folyamat&colon; Soh a forró wokban el&odblac;ször tojást tesz bele&comma; majd hozzáadja a tésztákat és a gazdag ízvilágú alaplét&comma; végül pedig friss rákokat tesz rá&period; Teo fejezi be az ételt&comma; amikor friss lime-ot&comma; ropogós sertészsírt és f&udblac;szeres chili szószt ad hozzá&period;<&sol;p><p>&num;&num;&num; &ast;&ast;A Visszaver&odblac;désb&odblac;l Született Üzlet&ast;&ast;<&sol;p><p>Teo egy súlyos &ast;&ast;hátprobléma&ast;&ast; után döntött úgy&comma; hogy saját vállalkozást indít&period; 2021-ben egy korábbi munkahelyén&comma; amikor egy nehéz rákos vödröt emelt&comma; hátfájás miatt kénytelen volt feladni a munkát&period; A felépülés alatt átgondolta karrierjét&comma; és úgy döntött&comma; hogy inkább saját ételbódét nyit&comma; ahol szabadabban dolgozhat&period; Megkereste barátját&comma; Soh-t&comma; aki szintén tapasztalattal rendelkezik az élelmiszeriparban&comma; és közösen elindították az &ast;&ast;Ah Jie Hokkien Mee-t&ast;&ast;&period;<&sol;p><p>&num;&num;&num; &ast;&ast;Kemény Munka és Elkötelezettség&ast;&ast;<&sol;p><p>A bódé menüjén &ast;&ast;csak egy tétel&ast;&ast; szerepel – a tökéletesre kidolgozott rákos tészta&period; A legnagyobb kihívást az alaplé elkészítése jelentette&comma; amely hetekig tartott&comma; amíg a megfelel&odblac; ízegyensúlyt elérték&period; A kemény munka meghozta gyümölcsét&colon; egy rendszeres vendég&comma; Kevin Soh&comma; aki hetente jár a bódéhoz&comma; szerint ez &ast;&ast;Szingapúr egyik legjobb Hokkien Mee-je&ast;&ast;&period; A csúcsid&odblac;ben akár &ast;&ast;300 adagot&ast;&ast; is eladnak naponta&comma; és a várakozási id&odblac; elérheti a &ast;&ast;45 percet&ast;&ast; is&period;<&sol;p><p>A fiatalok reggel 8-tól este 10-ig dolgoznak&comma; és bár a munka kimerít&odblac;&comma; Teo szerint&colon; &ast;&&num;8221&semi;Ha megszokod&comma; már nem is gondolsz rá kétszer&period;&&num;8221&semi;&ast; Az ázsiai &ast;&ast;Z-generáció&ast;&ast; egyre inkább az élelmiszeriparban próbálja ki magát&comma; mivel alacsonyabb a belépési küszöb&comma; és lehet&odblac;séget nyújt a kreativitásra&period; Teo és Soh is tervezi&comma; hogy néhány év múlva kiszervezik a f&odblac;zést&comma; és inkább menedzseri szerepre helyezkednek át – vagy esetleg egy új vállalkozásba kezdenek&period;<&sol;p><br><&sol;p>&NewLine; <p>Ez a cikk a Neural News AI &lpar;V1&rpar; verziójával készült&period;<&sol;p>&NewLine; <p>Forrás&colon; <a href&equals;"https&colon;&sol;&sol;www&period;businessinsider&period;com&sol;gen-z-prawn-noodle-stall-severe-back-injury-best-decision-2025-6" target&equals;"&lowbar;blank" rel&equals;"noopener noreferrer">https&colon;&sol;&sol;www&period;businessinsider&period;com&sol;gen-z-prawn-noodle-stall-severe-back-injury-best-decision-2025-6<&sol;a>&period;<&sol;p>&NewLine; <p>A képet <a href&equals;"https&colon;&sol;&sol;unsplash&period;com&sol;photos&sol;people-standing-in-front-of-store-during-daytime-NRTptNBkLLw" target&equals;"&lowbar;blank" rel&equals;"noopener noreferrer">Ethan Hu<&sol;a> készítette&comma; mely az <a href&equals;"https&colon;&sol;&sol;unsplash&period;com&sol;&commat;ethanhjy" target&equals;"&lowbar;blank" rel&equals;"noopener noreferrer">Unsplash<&sol;a>-on található&period;<&sol;p>&NewLine;

Hírdetés