### Kung Pao Csirke – Ízletes és Fűszeres Otthoni Változat
Ha szereted a kínai éttermek ízeit, de otthon szeretnéd elkészíteni őket, akkor a Kung Pao csirke tökéletes választás! Ez a savanykás, fűszeres étel gyorsan elkészíthető, teli ízekkel és egészségesebb, mint a rendelt változat. A Kung Pao Ji Ding, azaz „Kung Pao kockázott csirke” eredetileg kockára vágott csirkéből, földimogyoróból és chilipepperből készül, de sokak szerint friss paprika és párolt rizs is kiváló kiegészítő. A fogás a Qing-dinasztia idején élt Ding Baozhentől származik, aki a „Kung Pao” címet viselte. Bár néhány hozzávalóra specializált boltokban lehet szükség, a recept minden otthoni szakács számára könnyen követhető.
### Hozzávalók és Elkészítés
A Kung Pao csirke elkészítéséhez szükséged lesz csirkemellre, olajra (napraforgó, földimogyoró vagy olíva), piros paprikára, fokhagymára, gyömbérre, szárított chilire, szecsuani borsporra, világos és sötét szójaszószra, kínai főzőborra, kínai fekete ecetre, barna cukorra, keményítőre, vízre, szezámolajra, földimogyoróra és újhagymára. A csirkét kockázd fel, a paprikát vágd csíkokra, a fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, a szárított chiliket pedig vágd ketté és távolítsd el a magjait. Egy serpenyőben vagy wokban pirítsd meg a zöldségeket, majd tedd félre. Ugyanebben az edényben süsd meg a csirkét, majd készítsd el a szószt a fent említett hozzávalókból. Végül egyesítsd az összetevőket, add hozzá a földimogyorót és az újhagymát, majd tálald forrón rizzsel.
### Tippek és Változatok
A receptben leggyakrabban csirkemellet használnak, de más húsrészek is megfelelőek, ha kockára vághatók. Ha nem találsz szecsuani borsport, rendelhetsz online, vagy használj egész borsot és őröld meg. Enyhébb ízért kevesebbet, erősebb ízért többet adj hozzá. A szecsuani bors helyettesíthető erős paprika pehellyel, bár az eredeti ízvilág nélküle nem teljes. A kínai főzőbor helyett mirint vagy száraz sherry-t használhatsz, a fekete ecet pedig helyettesíthető balzsamecettel. A piros paprika mellett brokkolit, káposztát vagy gombát is adhatsz az ételhez, hogy még változatosabb legyen.
Ha szereted az ázsiai ízeket, érdemes lehet betekinteni a **168 Better Than Takeout Chinese Recipes** című könyvbe, amely tele van finom, otthon elkészíthető receptekkel. További ötletekért próbáld ki a kesudiós csirkét vagy a narancsos csirkét is!
Ez a cikk a Neural News AI (V1) verziójával készült.
Forrás: https://abeautifulmess.com/kung-pao-chicken/.
A képet Karolina Kołodziejczak készítette, mely az Unsplash-on található.