Google Hirdetés

**Fűszeres kung pao csirke – otthoni változat**

Idén az a célom, hogy megtanuljam otthon elkészíteni a kedvenc elviteles ételeinket, és ez a Kung Pao csirke recept tökéletesen bevált! Ez a zamatos és fűszeres étel gyorsan elkészíthető, egészséges és garantáltan ízletes családi kedvenc lett. A Kung Pao Ji Ding eredeti nevével jelzi, hogy kockára vágott csirkéből, földimogyoróból és chilipepperből készül – én szívesen adok hozzá még kaliforniai paprikát és párolt rizzsel tálalom. Ez a tradicionális kínai étel Ding Baozhentől származik, aki a Kung Pao címet viselte a Qing-dinasztia idején. Bár néhány hozzávalóra specializált boltban lehet szükség, a recept minden otthoni szakács számára könnyen követhető. Ha szereted a kínai ízeket, próbáld ki a kesudiós csirkét vagy a narancsos csirkét is! A recepthez szükséges hozzávalók között szerepel a csirkemell, olaj, kaliforniai paprika, fokhagyma, gyömbér, szárított chili, szecsuáni borspor, szójaszószok, kínai főzőbor, ecet, barna cukor, keményítő, víz, szezámolaj, földimogyoró és újhagyma. A Kung Pao csirke elkészítéséhez először vágd fel a paprikát, aprítsd össze a fokhagymát és gyömbért, majd vágd kockára a csirkét. Forró olajban pirítsd meg a zöldségeket és a chiliket, majd tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben süsd meg a csirkét, majd készítsd el a szószt a fűszerekből. Végül egyesítsd az összes hozzávalót, add hozzá a földimogyorót és az újhagymát, és már tálalhatod is a párolt rizzsel! Tippek és helyettesítések: a csirkemell helyett használhatsz combfilét is, a szecsuáni borspor nélkül pedig pirospaprika-porral ízesítheted. Ha nem találsz kínai főzőbort, mirin vagy száraz sherry is megfelel, a kínai ecet helyett pedig balzsamecetet használhatsz. Bátran variálhatod a zöldségeket – brokkoli, káposzta vagy gomba is passzol hozzá. Ha szereted az ázsiai ízeket, mindenképp próbáld ki Mandy Wu "168 jobb, mint a rendelt kínai étel" című könyvét!

&NewLine; <p><p>&num;&num;&num; Kung Pao Csirke – Ízletes és F&udblac;szeres Otthoni Változat<&sol;p><p>Ha szereted a kínai éttermek ízeit&comma; de otthon szeretnéd elkészíteni &odblac;ket&comma; akkor a Kung Pao csirke tökéletes választás&excl; Ez a savanykás&comma; f&udblac;szeres étel gyorsan elkészíthet&odblac;&comma; teli ízekkel és egészségesebb&comma; mint a rendelt változat&period; A Kung Pao Ji Ding&comma; azaz „Kung Pao kockázott csirke” eredetileg kockára vágott csirkéb&odblac;l&comma; földimogyoróból és chilipepperb&odblac;l készül&comma; de sokak szerint friss paprika és párolt rizs is kiváló kiegészít&odblac;&period; A fogás a Qing-dinasztia idején élt Ding Baozhent&odblac;l származik&comma; aki a „Kung Pao” címet viselte&period; Bár néhány hozzávalóra specializált boltokban lehet szükség&comma; a recept minden otthoni szakács számára könnyen követhet&odblac;&period;<&sol;p><p>&num;&num;&num; Hozzávalók és Elkészítés<&sol;p><p>A Kung Pao csirke elkészítéséhez szükséged lesz csirkemellre&comma; olajra &lpar;napraforgó&comma; földimogyoró vagy olíva&rpar;&comma; piros paprikára&comma; fokhagymára&comma; gyömbérre&comma; szárított chilire&comma; szecsuani borsporra&comma; világos és sötét szójaszószra&comma; kínai f&odblac;z&odblac;borra&comma; kínai fekete ecetre&comma; barna cukorra&comma; keményít&odblac;re&comma; vízre&comma; szezámolajra&comma; földimogyoróra és újhagymára&period; A csirkét kockázd fel&comma; a paprikát vágd csíkokra&comma; a fokhagymát és gyömbért aprítsd fel&comma; a szárított chiliket pedig vágd ketté és távolítsd el a magjait&period; Egy serpeny&odblac;ben vagy wokban pirítsd meg a zöldségeket&comma; majd tedd félre&period; Ugyanebben az edényben süsd meg a csirkét&comma; majd készítsd el a szószt a fent említett hozzávalókból&period; Végül egyesítsd az összetev&odblac;ket&comma; add hozzá a földimogyorót és az újhagymát&comma; majd tálald forrón rizzsel&period;<&sol;p><p>&num;&num;&num; Tippek és Változatok<&sol;p><p>A receptben leggyakrabban csirkemellet használnak&comma; de más húsrészek is megfelel&odblac;ek&comma; ha kockára vághatók&period; Ha nem találsz szecsuani borsport&comma; rendelhetsz online&comma; vagy használj egész borsot és &odblac;röld meg&period; Enyhébb ízért kevesebbet&comma; er&odblac;sebb ízért többet adj hozzá&period; A szecsuani bors helyettesíthet&odblac; er&odblac;s paprika pehellyel&comma; bár az eredeti ízvilág nélküle nem teljes&period; A kínai f&odblac;z&odblac;bor helyett mirint vagy száraz sherry-t használhatsz&comma; a fekete ecet pedig helyettesíthet&odblac; balzsamecettel&period; A piros paprika mellett brokkolit&comma; káposztát vagy gombát is adhatsz az ételhez&comma; hogy még változatosabb legyen&period;<&sol;p><p>Ha szereted az ázsiai ízeket&comma; érdemes lehet betekinteni a &ast;&ast;168 Better Than Takeout Chinese Recipes&ast;&ast; cím&udblac; könyvbe&comma; amely tele van finom&comma; otthon elkészíthet&odblac; receptekkel&period; További ötletekért próbáld ki a kesudiós csirkét vagy a narancsos csirkét is&excl;<&sol;p><br><&sol;p>&NewLine; <p>Ez a cikk a Neural News AI &lpar;V1&rpar; verziójával készült&period;<&sol;p>&NewLine; <p>Forrás&colon; <a href&equals;"https&colon;&sol;&sol;abeautifulmess&period;com&sol;kung-pao-chicken&sol;" target&equals;"&lowbar;blank" rel&equals;"noopener noreferrer">https&colon;&sol;&sol;abeautifulmess&period;com&sol;kung-pao-chicken&sol;<&sol;a>&period;<&sol;p>&NewLine; <p>A képet <a href&equals;"https&colon;&sol;&sol;unsplash&period;com&sol;photos&sol;cooked-food-on-white-ceramic-bowl-8qFMa9-ljD8" target&equals;"&lowbar;blank" rel&equals;"noopener noreferrer">Karolina Ko&lstrok;odziejczak<&sol;a> készítette&comma; mely az <a href&equals;"https&colon;&sol;&sol;unsplash&period;com&sol;&commat;rabbit&lowbar;in&lowbar;blue" target&equals;"&lowbar;blank" rel&equals;"noopener noreferrer">Unsplash<&sol;a>-on található&period;<&sol;p>&NewLine;

Hírdetés