<p><p>A Pensacolai környék három étterme kapott súlyos jogsértéseket a legutóbbi élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen, amelyet szeptember első hetében végeztek Escambia és Santa Rosa megyékben. Bár a floridai törvény nem írja elő, hogy az éttermek kötelesek legyenek az ellenőrzési eredményeket láthatóan kihelyezni, a helyi sajtó rendszeresen közzéteszi ezeket az adatokat. A vizsgálat során egy étterem adminisztratív panaszt kapott, további kettőn súlyos hiányosságokat jegyeztek fel, ugyanakkor 12 vendéglátó egység mentesült minden jogsértéstől az első alkalommal.</p><p>A legsúlyosabb eset a North Palafox Streeten található Jimmy John’s étteremnél történt, ahol szeptember 2-án panaszra ellenőriztek. Az intézmény négy jogsértést összesített, köztük két súlyosat: lejárt éttermi engedéllyel üzemeltek (amely 2025 júniusában járt le!), valamint hiányzott a mosócsap automatikus vákuumszaggatója. Hasonlóképpen, a Pensacola Beach Boulevard-on működő Sabine Sandbar Sunset Bar and Grill szeptember 3-i rutinellenőrzése során tíz jogsértést rögzítettek. Itt három súlyos probléma merült fel: a már nyitott, hűtéses élelmiszereket (pástétomtésztát és kagylótésztát) nyolc nappal az elkészítés után is forgalmazták, ami meghaladja a biztonságos heti határt, valamint a hűtőszekrényben csomagolás nélkül olvadt csuklifile is akadályozta a forgalmazást. A Pace-ben található Moe’s Southwest Grill-nél szeptember 4-én egyetlen súlyos jogsértést azonosítottak: a forró tárolószekrényben lévő darált marhahús hőmérséklete 132 °F volt, ami alacsonyabb a előírt 135 °F-nál, de a helyszínen azonnal helyrehozták a problémát.</p><p>Ezzel szemben tizenkét étterem teljes mértékben megfelelt az elvárásoknak, és semmiféle jogsértést nem kellett rögzíteni. Ezek között volt a The Giraffeteria, a Wendy’s, a Whataburger, a Wrighteous Eats, az AJ&#8217;s Seafood, az Antojitos La Patrona, a Peacock&#8217;s Restaurant, a Philly&#8217;s, a Sandshaker Lounge, a Six Kids Store Super Deli, a Waffle House és a McDonald’s. Fontos hangsúlyozni, hogy az ellenőrzési jelentések csak az adott nap állapotát tükrözik, és nem feltétlenül reprezentálják az éttermek hosszú távú higiéniás színvonalát. Az élelmiszer-biztonsági problémákat a Florida DBPR-nek lehet bejelenteni telefonon vagy online, és a részletes adatbázis a helyi hírportálon érhető el.</p><br></p>
 <p>Ez a cikk a Neural News AI (V1) verziójával készült.</p>
 <p>Forrás: <a href="https://www.pnj.com/story/entertainment/dining/2025/09/10/pensacola-area-restaurant-inspections-3-receive-major-violations/86055209007/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://www.pnj.com/story/entertainment/dining/2025/09/10/pensacola-area-restaurant-inspections-3-receive-major-violations/86055209007/</a>.</p>
 <p>A képet <a href="https://unsplash.com/photos/a-sign-on-a-wall-h5BojbhUQak" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Lucas van Oort</a> készítette, mely az <a href="https://unsplash.com/@switch_dtp_fotografie" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Unsplash</a>-on található.</p>

Három pensacolai étterem súlyos szabálysértést kapott a legutóbbi ellenőrzésen
Három pensacolai étterem súlyos szabálysértést kapott a legutóbbi ellenőrzésen. Tizenkét helyszín teljesített hibátlanul az első vizsgálatot. Az Escambia és Santa Rosa megyei éttermi felügyeletek eredményei szeptember 1-7. között. Jimmy John’s, Sabine Sandbar és Moe’s Southwest Grill került a figyelmeztető listára érvényes engedély hiánya és élelmiszer-higiéniai problémák miatt.